ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI – 17 OCTOMBRIE

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele privind numirea noilor miniștri – Paul Stănescu la Ministerul Dezvoltării, Felix Stroe la Ministerul Transporturilor și Marius Nica la Fonduri Europene.

94d93148-4974-445b-a646-061c9f7085fc

* Camera Deputaților a respins solicitarea DNA privind efectuarea urmăririi penale a deputatului social-democrat Rovana Plumb, fost ministru al Mediului. Au fost înregistrate 99 de voturi pentru și 184 de voturi împotrivă, un vot fiind anulat. Votul a fost secret cu bile.

* Consiliul Suprem de Apărare a Țării a aprobat participarea României la inițiativa Uniunii Europene în domeniul apărării, a anunțat Administrația Prezidențială. CSAT a analizat tema referitoare la Cooperarea Structurată Permanentă (PESCO) în domeniul apărării la nivelul UE și a aprobat participarea României la această inițiativă.

* Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis că președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a afectat independența Justiției, în urma afirmațiilor acestuia făcute într-un interviu în care dădea de înțeles că unele hotărâri judecătorești ar fi influențate politic, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

* Nimeni nu ar trebui să fie mai presus de lege, iar imunitatea parlamentară nu trebuie folosită pentru a apăra pe cineva de răspundere, precizează Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, într-un răspuns la solicitarea AGERPRES.

* Acțiunile procurorilor anticorupție pot avea efect durabil doar dacă sunt completate cu activități preventive desfășurate de instituțiile abilitate, a afirmat procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, într-o conferință organizată la Bruxelles de Parlamentul European.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Andreea Rotaru)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/17/stirile-serii-bucuresti-17-octombrie-17-50-14

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *