ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI – 20 OCTOMBRIE

Actori, foști studenți și oameni simpli au venit la Teatrul Național din București pentru a-i aduce un ultim omagiu actriței Olga Tudorache, care a murit în noaptea de marți spre miercuri la vârsta de 88 de ani. Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Olga Tudorache a părăsit Teatrul Național în jurul orei 14,30, în aplauzele tuturor celor prezenți. De la Teatrul Național, sicriul a fost dus la Biserica Krețulescu, unde va avea loc, sâmbătă, de la ora 11,30, ceremonia funerară. Înmormântarea va fi la Cimitirul Bellu.

28807596-bae3-4e04-91c6-9f350c218c23

* Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că probabil vor fi oferite despăgubiri între 5 și 8 euro pentru deținuții care au executat integral pedepsele în condiții necorespunzătoare înainte de intrarea în vigoare a Legii recursului compensatoriu.

* Penitenciarul Giurgiu se află pe primul loc la numărul de deținuți puși în libertate la termen joi, anume 80 de persoane, ca urmare a scăderii zilelor executate în condiții necorespunzătoare conform Legii recursului compensatoriu, potrivit unui comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor. În total, urmare a aplicării Legii 169/2017, 529 de deținuți au fost puși în libertate joi și situația a 3.349 de persoane condamnate va fi discutată în prima comisie pentru liberare condiționată.

* Procurorii anticorupție i-au adus la cunoștință fostului deputat Elena Udrea că i-a fost schimbată încadrarea juridică din trafic de influență în formă continuată în cea simplă în dosarul privind presupusa mită de cinci milioane de dolari, starea de fapt reținută în acuzare neavând modificări substanțiale, precizează DNA într-un răspuns transmis la solicitarea AGERPRES.

* Numărul deceselor cauzate de rujeolă raportate până vineri a ajuns la 35, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Cele mai multe au fost în județul Timiș — nouă, Dolj — șapte, Arad — șase, Caraș Severin — trei.

* Liberalii propun un proiect de buget pe anul 2018 cu un deficit de 1,8% din PIB, a anunțat vicepreședintele PNL Florin Cîțu. El a subliniat că prin acest proiect de buget “nu se taie nici la pensii, nici la salarii”, ci se reeșalonează creșterile de pensii și salarii. Astfel, liberalul a indicat că prin acest proiect cheltuielile pentru salarii sunt la 8% din PIB față de 7,7% anul acesta, iar cele cu asistență socială — la 10% din PIB.

* PNL București a lansat o campanie care vizează rezolvarea urgentă a problemelor de trafic din Capitală, potrivit președintelui organizației, Cristian Bușoi. El a amintit că îmbunătățirea traficului din București a fost una dintre promisiunile cheie ale primarului general, Gabriela Firea.

* Tribunalul București se va pronunța pe 30 octombrie în dosarul în care Vasile Blaga, fost secretar general al PDL, a fost judecat pentru trafic de influență. La ultimul termen al procesului, Vasile Blaga a declarat că este nevinovat și a solicitat să fie achitat. Un procuror DNA a cerut judecătorilor condamnarea lui la închisoare și confiscarea sumei de 700.000 de euro.

AGERPRES/(autor: Florin Marin, editor: Mihai Constantinescu)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/20/stirile-serii-bucuresti-20-octombrie-18-40-01

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *