ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI – 24 OCTOMBRIE

Comisia specială de anchetă parlamentară privind alegerile prezidențiale din 2009 a decis audierea, săptămâna viitoare, a Elenei Udrea, a fostului colonel SRI Daniel Dragomir, a fostului colonel de contrainformații militare Doru Paraschiv, dar și a generalului Marian Hăpău, director și în acea perioadă al Direcției Generale de Informații a Apărării.

a2399c77-49fe-402f-8752-b6ba3be29f0b

* Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat că a depus un amendament pentru completarea Legii pensiilor, care să reglementeze posibilitatea cumulului pensiei cu veniturile din activități independente. Și liberalii au anunțat că au depus un proiect care modifică Legea 263/2010 astfel încât persoanele cu handicap de gradul I și II să poată primi venituri din drepturile de autor, după cum a informat liderul deputaților PNL, Raluca Turcan.

* O prevedere din Legea 165/2013 privind restituirea imobilelor preluate abuziv de regimul comunist care ar permite blocarea unor hotărâri judecătorești definitive și irevocabile prin care instanțele au dispus acordarea de măsuri reparatorii în echivalent bănesc este neconstituțională, a decis Curtea Constituțională a României.

* Comisia economică, industrii și servicii din Senat și Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților au adoptat un raport favorabil privind nominalizarea fostului premier Sorin Grindeanu pentru funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații. Propunerea a fost adoptată cu 15 voturi “pentru”, șapte “împotrivă” și o abținere.

* Președintele Klaus Iohannis a transmis spre reexaminare Parlamentului Legea privind Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului (1916 — 1918) și Centenarul Marii Uniri, potrivit Administrației Prezidențiale.

* Liberalii au atacat la Curtea Constituțională a României Hotărârea Parlamentului care modifică modul de funcționare a Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI. Potrivit liderului deputaților PNL, Raluca Turcan, a obliga o persoană să se prezinte la Comisia SRI încalcă Legea fundamentală.

* Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că este posibil să se ajungă la instituirea unei taxe de centru pentru protejarea mediului înconjurător și a clădirilor de patrimoniu din București, dar numai după implementarea unui set de măsuri menit să descongestioneze traficul auto, o consultare publică adecvată și un sondaj de opinie pe această temă.

* Fostul șef al Poliției Rutiere Lucian Diniță a afirmat, după ce a fost audiat la DNA în dosarul morții lui Bogdan Gigină, că în seara producerii accidentului în care acesta și-a pierdut viața se putea constitui o coloană oficială fără un antemergător motociclist, “dacă mai ai un pic de omenie”.

* Președintele Klaus Iohannis participă miercuri la ceremonia militară cu prilejul Zilei Armatei României care va avea loc în Parcul Carol din Capitală, potrivit agendei șefului statului publicată pe site-ul Administrației Prezidențiale. Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, va participa miercuri la manifestările organizate cu prilejul Zilei Armatei României de la Păuliș, Carei și București.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Antonia Niță)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/24/stirile-serii-bucuresti-24-octombrie-18-12-00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *