Stoianoglo spune dacă este gata să-și dea demisia

Stoianoglo spune dacă este gata să-și dea demisia

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, afirmă nu are temei nici juridic, și nici moral pentru a-și da demisia. Declarația a fost făcută astăzi la un briefing de presă, urmare a unor comentarii recent făcute de deputata PAS, Olesea Stamate.

„Eu nu am temei nici juridic și nici moral pentru a-mi da demisia. Mai mult de atît, tot ce am făcut pînă acum am făcut conform legii și cînd doamna Stamate anunță despre asta, eu încă o dată confirmă că politicul repun procuratura sub ordinea politicului”, a declarat Stoianoglo, notează Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Noi periodic am prezentat diferite rapoarte, în fiecare zi practic ieșim cu anumite comunicări și pot să vă spun că noi am făcut foarte multe lucruri corecte, în interesele legii. Dosarul furtului miliardului – doar în anul curent am expediat în instanța de judecată mai mult de 10 dosare penale în privința oamenilor care înainte nu au fost instrumentate deși au fost implicate direct. Am în vedere și șefii băncilor, administratorilor procesului de insolvabilitate. Asta în condițiile cînd noi practic am întors la 180% ancheta pe furtul miliardului. sînt multe lucruri la care eu nu am găsit răspuns. De ce pînă la venirea mea nu a fost investigată cazul implicării în furtul miliardului a Victoriabank, pînă acum nu sîntem în stare să expediem dosarul în instanță”, a declarat Stoianoglo.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/stoianoglo-spune-daca-este-gata-sa-si-dea-demisia

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *