Stroe: O companie fără capacitate de organizare nu va mai obține contracte mai multe decât poate duce

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a declarat marți, pe șantierul autostrăzii Lugoj – Deva, că firmele care nu au demonstrat că sunt capabile să ducă la bun sfârșit un contract din motive care țin de organizare, lipsa utilajelor sau urmărirea lucrărilor, ar putea fi trecute pe o așa-zisă ”listă neagră”, astfel încât să nu mai poată obține lucrări mai multe decât pot gestiona.

d10b0f00-7122-4fc5-866d-a671f5185d9c

Potrivit lui Stroe, în prezent sunt firme care au câștigat contracte de lucrări în mod corect și legal, dar nu și-au evaluat corect posibilitățile de a executa proiectele în cauză.

“Le-au câștigat corect, le-au câștigat legal, dar fără să-și evalueze corect forțele, posibilitățile. S-au repezit să liciteze, probabil și cu prețuri mai mici, nerealiste, și, uitați, sunt depășiți ca forță, ca organizare, ca utilaje, capacitatea managerială de a urmări lucrările, ceea ce nu vom mai permite. O companie care nu a demonstrat că are capacitate de organizare și managerială de a urmări lucrările, că are numărul de utilaje necesar (…) nu vom mai permite să obțină contracte (mai mult, n.r.) decât poate să ducă”, a spus ministrul Transporturilor.

El a menționat că legea nu este însă “întru totul favorabilă lansării acestui concept”, dar se va încerca implementarea acestuia.

Ministrul Transporturilor a fost prezent marți pe șantierul autostrăzii Lugoj — Deva, prilej cu care constructorii și directorul CNAIR, Ștefan Ioniță, i-au prezentat stadiul în care se află loturile în lucru. Astfel, lotul 4 ar putea fi gata în martie — aprilie 2018, iar lotul 3 în luna septembrie 2018, în acest ultim caz ministrul Transporturilor solicitând ca lucrările să fie finalizate la 31 mai 2018.

AGERPRES/(A, AS — autor: Sorin Blada, editor: Nona Jalbă, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/24/stroe-o-companie-fara-capacitate-de-organizare-nu-va-mai-obtine-contracte-mai-multe-decat-poate-duce-16-07-31

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *