SUA: Bilanțul incendiilor din California a ajuns la 42 de morți

Bilanțul incendiilor de vegetație care au făcut ravagii în nordul statului California începând de la 9 octombrie, mare pare dintre acestea fiind în prezent localizate, a ajuns la 42 de morți după descoperirea unei noi victime, a anunțat miercuri serviciul de pompieri Cal Fire, citat de AFP.

5c6c8d18-a923-45db-a6a7-38a9da301014

Cea mai recentă victimă a fost găsită în comitatul Sonoma, potrivit aceleiași surse.

Cal Fire a precizat că circa 10.000 de pompieri dintre cei peste 11.000 detașați rămân în continuare mobilizați în zona celor treisprezece focare importante.

Marți, două noi incendii au izbucnit în California, în comitatele San Diego și Santa Cruz, au anunțat autoritățile indicând că numărul locuințelor și clădirilor distruse de flăcări a crescut la 5.900.
Dintre cele aproximativ 75.000 de persoane evacuate, peste 22.000 de persoane nu se pot întoarce încă la casele lor.

“Temperaturile mai blânde și umiditatea ridicată au ajutat pompierii în misiunea lor în noaptea aceasta”, a precizat Calfire. “Condițiile meteorologice din timpul săptămânii vor contribui la progresul în controlarea incendiilor”, se mai arată în comunicat.

În total, în decursul celor zece zile de la izbucnirea incendiilor circa 86.200 de hectare au fost mistuite de flăcări, iar aproximativ 4.600 de case, vinării și clădiri comerciale au fost distruse, conform Reuters. Este vorba de cel mai mare bilanț provocat de un incendiu în istoria Californiei, depășind inclusiv bilanțul incendiului din Parcul Griffith, din 1933, din Los Angeles.

Cauza oficială a incendiului nu a fost încă stabilită, dar oficiali locali susțin că focul ar fi putut porni de la liniile de tensiune care au fost doborâte de rafalele de vânt.

AGERPRES/(AS — autor: Dana Purgaru, editor online: Simona Aruștei)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/mediu/2017/10/19/sua-bilantul-incendiilor-din-california-a-ajuns-la-42-de-morti-08-01-16

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *