SUA: Numirea lui Robert Mugabe ca ambasador al OMS “contrazice clar idealurile ONU”

Numirea președintelui statului Zimbabwe, Robert Mugabe, ca ambasador al bunăvoinței de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), “contrazice clar idealurile ONU”, au subliniat sâmbătă Statele Unite, alăturându-se numeroaselor critici exprimate în lume pe acest subiect.

bdc3bc76-3577-4632-95e0-cc9a970cee58

“Guvernul american a impus sancțiuni contra președintelui Mugabe din cauza crimelor împotriva poporului său și a amenințării pe care o reprezintă pentru pace și stabilitate. Această numire contrazice clar idealurile Națiunilor Unite de respectare a drepturilor omului și a demnității umane”, a afirmat, pentru AFP, Departamentul american de Stat.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, i-a cerut în această săptămână lui Robert Mugabe, în vârstă de 93 de ani, să îndeplinească rolul de ambasador al bunăvoinței pentru a ajuta în lupta contra bolilor netransmisibile, precum atacurile cardiace sau astmul, în Africa.

Această numire a stârnit vii critici în lume, din partea statelor membre ale OMS, precum și a unor ONG-uri, care denunță prăbușirea sistemului de sănătate din Zimbabwe și a numeroase servicii publice.

În fața acestor critici, Ghebreyesus a indicat sâmbătă că “regândește chestiunea”.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/22/sua-numirea-lui-robert-mugabe-ca-ambasador-al-oms-contrazice-clar-idealurile-onu–01-05-36

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *