Sub amenintarea West Nile, Firea anunta numarul de telefon la care bucurestenii pot suna daca sunt cotropiti de tantari

Ca raspuns la plangerile bucurestenilor legate de faptul ca toate cartierele Capitalei sunt invadate de tantari si alte insecte, Primaria Capitalei anunta ca a prevazut mai multe tratamente decat anul trecut si decat o obliga legea, dar pune totusi la dispozitia cetatenilor un numar de telefon la care pot semnala ca au probleme.

“In anul 2018, Municipalitatea a prevazut 12 tratamente de combatere a tantarilor, un numar dublu de tratamente fata de anii precedenti. Avand in vedere solicitarile adresate autoritatilor locale de catre Ministerul Sanatatii cu privire la intensificarea masurilor de dezinsectie in vederea prevenirii raspandirii infectiei cu virusul West Nile, Primaria Municipiului Bucuresti reaminteste ca, in acest moment, se afla in desfasurare cel de al 10-lea tratament de combatere a tantarilor.

Acesta a fost demarat in data de 2 august. Astfel, potrivit Programului Unitar de Igienizare, aprobat prin H.C.G.M.B. nr. 5/2018, pentru anul 2018, in anul 2018, in municipiul Bucuresti, au fost prevazute a se efectua, in total, 12 tratamente de dezinsectie – combatere tantari, fata de 6 tratamente/an cate s-au realizat in anii precedenti”, se arata intr-un comunicat al Primariei Capitalei.

Potrivit legislatiei in vigoare, trebuie efectuat minimum un tratament pe luna in perioada calda. Cetatenii pot sesiza zonele acaparade de tantari apeland numarul TelVerde 0800800868.

“Toate aceste sesizari sunt comunicate de urgenta operatorului care presteaza in prezent acest serviciu, pentru a se interveni punctual in vederea maririi eficientei tratamentului. Subliniem faptul ca Primaria Municipiului Bucuresti se afla in permanenta legatura cu Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti cu privire la riscul aparitiei virusului West – Nille pe raza municipiului Bucuresti”, mai spune Primaria Capitalei.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *