Taifunul Lan a provocat moartea a două persoane în Japonia

Puternicul taifun Lan care a lovit duminică Japonia însoțit de vânturi și ploi torențiale a provocat moartea a două persoane și rănirea altor zece, în timp ce mii de cetățeni s-au prezentat la urne într-o zi electorală, relatează AFP.

616d38b1-cb4b-42a9-a35b-e92bf69c93f9

Taifunul Len considerat de “anvergură și foarte puternic” de Agenția Meteorologică a Japoniei (JMA) a lovit cu vânturi de 216 de km/h duminică seară sudul Japoniei. Taifunul se îndreaptă spre nord-estul arhipelagului și este așteptat să ajungă luni dimineață la Tokyo.

Rafalele de vânt au determinat multe companii aeriene să anuleze peste 500 de zboruri, în timp ce numeroase trenuri au fost suspendate în vestul țării, potrivit mass-media japoneze.

Un trecător a fost strivit de căderea unei schele care s-a prăbușit asupra lui în apropierea unui șantier de construcții la Fukuoka, în vestul Japoniei, potrivit televiziunii naționale NHK.

Iar un bărbat de 70 de ani s-a înecat în timp ce încerca să-și salveze ambarcațiunea aflată în mijlocul valurilor, a informat paza de coastă niponă.

Cel puțin 11 persoane au fost rănite pe întreg teritoriul țării, potrivit televiziunii NHK.

Constructorul de autoturisme Toyota a anunțat că suspendă producția în toate fabricile sale în ziua de luni.

Autoritățile au făcut apel locuitorilor din zonele de coastă sau din apropierea cursurilor de apă să se pună la adăpost. JMA a avertizat asupra valurilor foarte mari, alunecărilor de teren și inundațiilor în centrul și estul țării.

Feriboturile având ca destinație insulele mai îndepărtate au fost suspendate din cauza valurilor mari. Alegătorii din aceste insule au putut vota anticipat sâmbătă pentru a evita intemperiile.

AGERPRES/(AS — editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/mediu/2017/10/23/taifunul-lan-a-provocat-moartea-a-doua-persoane-in-japonia-07-30-38

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *