Tânăr de România: Cercetătoare a Armatei, fără grade, dar cu realizări

A revoluționat armata, dar nu a îmbrăcat nicio secundă haina militară. Florentina Alexe este cercetător în cadrul Departamentului pentru Armamente al MApN încă de când avea 18 ani. De atunci, și-a trecut numele pe numeroase invenții și proiecte de cercetare, de la protecție CBRN, la veste antiglonț din ce în ce mai sigure, până la vesta pentru femei! Cu toate acestea, Florentina a refuzat înrolarea. Asta nu a oprit-o, totuși, să își ajute colegii plecați în teatrele de operații, să le furnizeze echipamente sigure care să îi ajute să se întoarcă acasă teferi și nevătămați.

25ed012b-950b-4d6a-abf1-e5bd44766136

Tânar de România: Cercetatoarea armatei, fara grade, doar cu r…

A revolutionat armata, dar nu a îmbracat nicio secunda haina militara. Florentina Alexe si-a trecut numele pe inventii care au salvat viata militarilor români din teatrele de operatii. Ca cercetator al Armatei, a pus umarul la dezvoltarea vestelor antiglont, a costumelor de protectie pentru pirotehnisti, dar si a echipamentelor de alimentare cu energie electrica în zone izolate. AGERPRES VIDEO Tânar de România

Posted by
AGERPRES VIDEO on Monday, October 23, 2017

Florentina Alexe s-a angajat inițial la 18 ani, ca tehnician proiectant. A urcat apoi, treaptă cu treaptă, și a ajuns unul dintre cei mai importanți tineri ai Departamentului pentru Armamente.
Primul ei proiect a fost un costum de protecție pentru pirotehniști. OSIM i-a înregistrat invenția și, timp de 5 ani, a fost protejată la nivel internațional. În plus, a fost și premiată la Târgul realizărilor științifice și inventicii românești SIR 2000.

Au urmat apoi proiecte diverse, de la servieta de protecție pentru demnitari, la costume de protecție CBRN, adică împotriva atacurilor chimice, ultimul fiind chiar acum în teste, la trupele CBRN din cadrul MApN, la dezvoltarea de ”sisteme modulare de alimentare cu energie electrică din surse regenerabile a unităților militare aflate în teatre de operații și a obiectivelor civile din zone fără rețea electrică”.

Un nou episod din Campania AGERPRES “Tânăr de România” poate fi vizionat pe pagina de Facebook, precum și pe canalul YouTube.

AGERPRES/ (autor: Alberta Forgiarini/Mihuț Năstăsache, imagine: Dan Mihalcea, grafician: Ioana Matei-Cârlan)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/23/tanar-de-romania-cercetatoare-a-armatei-fara-grade-dar-cu-realizari-14-01-03

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *