Tânărul din Olt care a bătut un polițist din Dolj, condamnat la închisoare cu executare pentru ultraj

Tânărul Adrian Grigorie din Balș care anul trecut a bătut un polițist din Dolj după ce, beat la volan, a provocat un accident rutier, a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Craiova, la un an și șase luni de închisoare cu executare pentru infracțiunea de ultraj. El a mai fost condamnat și de Judecătoria Balș, tot săptămâna trecută, la trei ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie calificată după ce, înainte de a-l bate pe polițist, împreună cu un amic, prin ameninţare şi acte de violenţă, au sustras o importantă sumă de bani dintr-un cazinou din Balș.

Inițial, Judecătoria Craiova l-a condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj, dar magistrații Curții de Apel au desființat în parte sentința, dispunând executarea pedepsei în regim de detenție.

„Admite apelul părţii civile, desfiinţează în parte sub aspectul laturii penale sentinţa penală nr.2114/31.05.2018 a Judecătoriei Craiova şi rejudecând: Înlătură aplicarea art.91 şi următoarele Cp şi dispune executarea pedepsei în regim de detenţie”, se arată în hotărârea Curții de Apel Craiova.

Inculpatul a fost obligat de prima instanță și la plata a 5000 de lei, cu titlu de daune materiale, dar şi a sumei de 25000 lei, cu titlu de daune morale către partea vătămată.

Incidentul cu polițistul a avut loc în septembrie 2017, în dreptul localității Pielești, când agentul principal Sorin Cepoi și alți colegi din cadrul Secției Rularel Pielești au fost solicitați la o constatare a unui accident de circulație.

La fața locului a fost descoperit un autoturism BMW, înmatriculat în Franța, proptit într-un gard, după ce șoferul, Adrian Grigorie, pierduse controlul asupra volanului și lovise o altă mașină, dar și câteva utilaje agricole parcate pe marginea drumului.

Conducătorul auto mirosea a alcool, iar polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,87mg/l alcool pur în aerul expirat.

Atât conducătorul auto, cât şi pasagerul se manifestau violent, motiv pentru care au fost imobilizaţi şi, în timp ce se deplasau către sediul secţiei, conducătorul l-a lovit cu capul în față pe unul dintre agenții de poliție, provocându-i leziuni”, declarau, după incident, reprezentanții Poliției Dolj.

Atât tânărul care l-a lovit pe polițist, cât și pasagerul din mașină, Cătălin Șerban, au fost condamnați, în 10 octombrie, și de Judecătoria Balș, la trei ani, respectiv trei ani și șase luni de închisoare cu executare pentru tâlhărie calificată, pentru că, înainte de incidentul cu omul legii, prin ameninţare şi acte de violenţă, cei doi au sustras o importantă sumă de bani dintr-un cazinou din Balș.

Citeste in continuare mai multe articole de la Sursa/Olt Alert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *