Târgul de Sfântul Dumitru, de joi până duminică, la Muzeul Satului

Un târg cu produse tradiționale românești ce reunește meșteri populari din întreaga țară va fi organizat, de joi până duminică, de Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, cu ocazia sărbătoririi Sfântului Dumitru, protectorul spiritual al instituției muzeale.

b079d8c0-56c3-4a54-86d9-93e9041d2f98

Potrivit unui comunicat al Muzeului Satului transmis AGERPRES, evenimentul are ca scop atât refacerea atmosferei vechilor târguri care aveau loc în preajma marilor sărbători religioase, cât și promovarea artei tradiționale românești.

“Vizitatorii vor avea ocazia să admire arta meșterilor populari care dau viață lutului, lemnului, ce presupune tehnica încondeierii ouălor sau realizarea de măști pentru apropiatele sărbători de iarnă. Totodată, cei interesați pot participa la atelierele de creație deschise cu această ocazie: olărit, țesut, opincărit, pictură de icoane pe sticlă, podoabe populare”, precizează sursa citată.

În cadrul târgului, cu ocazia Centenarului formării statului național unitar român, va fi lansat volumul “Familia țărănească în România. Un secol de fotografie”, în prezența academicianului Sabina Ispas și a dr. Ion Ghinoiu.

Programul include și piese de teatru, expoziții de fotografie, spectacole de dansuri și cântece românești, dar și din folclorul minorităților etnice.

AGERPRES/(AS — editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/cultura/2017/10/26/targul-de-sfantul-dumitru-de-joi-pana-duminica-la-muzeul-satului-07-17-37

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *