Taxi zburător

Taxi zburător? Fără pilot? Pare o poveste SF? Lucrurile nu stau deloc așa. În câțiva ani, în Dubai, oamenii se vor deplasa și cu acest taxi zburător. O companie a testat deja, cu succes, prima dronă de acest fel.

Zborul de acum câteva ore a avut loc fără pasageri la bord, drona a zburat câteva minute deasupra Dubaiului și apoi a aterizat lin, la locul dinainte stabilit. Ideea nu este nouă, dar realizarea ei nu a fost deloc ușoară. Testele trebuiau să înceapă acum câteva luni, dar au fost ceva probleme cu compania care s-a ocupat de acumulatori. În plus, în planul inițial, drona avea doar un loc, dar s-a insistat să se aducă îmbunătățiri în așa fel încât să se poată deplasa, cu acest taxi zburător, două persoane. Vehiculul electric atinge o viteză maximă de 160 de km/h și are o autonomie de 50 de kilometri.

Așa cum vă spuneam acest taxi zburător nu are pe nimeni la manșă. Drona este controlată dintr-un centru de comandă, aflat la distanță. Pasagerul comandă taxiul cu ajutorul unei aplicații, introduce adresa în computerul de bord, iar vehicululul decolează automat spre destinație.