Tehnologia NVidia care ajută roboții să învețe de la oameni

NVidia pare să aibă o pasiune anume pentru inteligența artificială, iar cele mai noi progrese ”le fac viața mai ușoară” roboților.

În cadrul Conferinței Internaționale despre Robotică și Automatizare, organizată în Brisbane, Australia, NVidia a dezvăluit noi progrese în domeniul roboticii; cu ajutorul tehnologiei, roboții pot învăța din sarcinile efectuate de oameni.

Până acum, roboții erau învățați să efectueze un set de instrucțiuni, de un anumit număr de ori, într-un mediu izolat de oamenii care i-au programat să facă asta. În demonstrație, NVidia a folosit câteva piese de diferite culori, așezate unele peste altele într-un anume fel, pentru a învăța robotul să facă aceeași mișcare.

Rețelele neuronale antrenate în această demonstrație au reușit să descopere legătura dintre blocuri și au creat un program autonom care să imite sarcina observată.

Videoclipul publicat de NVidia arată că sistemul, care se bazează pe plăci video NVidia Tigan X GPU, a învățat dintr-o singură demonstrație a unui om. În plus, programul s-a dovedit capabil de a-și rezolva problemele ”din mers”, în timp ce rezolva problema dată.