Tenis: Johanna Konta s-a despărțit de antrenorul Wim Fissette și pune capăt sezonului

Jucătoarea britanică de tenis Johanna Konta (26 ani), numărul 10 mondial, a decis să pună capăt colaborării cu antrenorul său, belgianul Wim Fissette, începută cu mai puțin de un an în urmă, și a anunțat că nu va mai participa la niciun turneu în acest sezon.

8c3cb0a8-6b5a-40ed-b292-f545bbb05c15

“După ce m-am gândit îndelung și am discutat mult, eu și Wim Fissette am decis, de comun acord, să punem capăt colaborării noastre. Ne despărțim în termeni buni și în doresc lui Wim toate cele bune pe viitor. Munca noastră împreună a fost foarte fructuoasă și țin să-i mulțumesc pentru răbdarea, munca și expertiza sa”, a precizat Konta într-un comunicat.

Belgianul Wim Fissette, în vârstă de 37 ani, a antrenat-o în cursul anului 2014 pe românca Simona Halep, actualul lider al clasamentului WTA, pe care a ajutat-o să ajungă până în finală la Roland Garros (pierdută în fața rusoaicei Maria Șarapova). Halep a mai atins, în sezonul respectiv, sferturile de finală ale Australian Open și semifinalele la Wimbledon.

Sub îndrumarea lui Fissette, Johanna Konta a câștigat turneul de la Miami, în luna aprilie, și s-a calificat în penultimul act la Wimbledon, ajungând totodată pe locul 4 în clasamentul WTA.

O accidentare la picior suferită după turneul de la Wimbledon, unde a eliminat-o în sferturile de finală pe Simona Halep, a schimbat radical situația, Konta câștigând de atunci doar două meciuri.

Konta a ratat, totodată, calificarea la Turneul Campioanelor de la Singapore, fiind devansată de Caroline Garcia (Franța), după ce britanica a renunțat să mai participe la turneul de la Moscova.

“Piciorul meu este mai bine acum, însă prefer să-l menajez în continuare. Așa că, din păcate, nu voi călători la Singapore (unde figura ca primă rezervă) și nici la Zhuhai (China) pentru trofeul Elite WTA. Vreau să mă asigur că voi fi în plină formă la începutul pregătirilor pentru 2018, care va fi, sper eu, un sezon mare”, a adăugat Johanna Konta în comunicatul său.

AGERPERS (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/sport/2017/10/19/tenis-johanna-konta-s-a-despartit-de-antrenorul-wim-fissette-si-pune-capat-sezonului-09-19-14

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *