Teodor Meleșcanu a avut întrevederi în Palestina cu premierul Rami Hamdallah și omologul Riad al-Malki

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a efectuat miercuri o vizită oficială în Palestina, în cadrul căreia a fost primit de premierul Rami Hamdallah și a avut convorbiri cu omologul palestinian, Riad al-Malki, informează MAE.

5c90e9fa-9c4f-4ba6-85d7-4ef10d625111

Potrivit MAE, întrevederile au constituit un bun prilej pentru evaluarea stadiului relațiilor bilaterale și identificarea unor noi modalități de aprofundare a acestora. În cadrul convorbirilor a fost exprimată disponibilitatea pentru organizarea unei noi reuniuni a Comitetului Interguvernamental româno-palestinian.

În cadrul întâlnirilor cu premierul Rami Hamdallah și cu ministrul de externe palestinian a fost, totodată, subliniată intenția de diversificare a cooperării economice bilaterale, atât în cadrul Comitetului Interguvernamental româno-palestinian, cât și prin intermediul altor formate de cooperare (B2B, forum de afaceri).

Ministrul Teodor Meleșcanu a evidențiat faptul că România a acordat și va continua să acorde asistență instituțiilor palestiniene prin transferul de expertiză în sectoare precum agricultura, medicina de urgență, dar și prin intermediul burselor oferite în domeniile medicină și inginerie civilă.

“Discuțiile cu înalții oficiali palestinieni s-au axat și pe analizarea evoluțiilor regionale, cu accent pe perspectivele Procesului de Pace în Orientul Mijlociu. Din această perspectivă, demnitarul român a reiterat sprijinul constant al țării noastre pentru soluția celor două state, Israel și Palestina, care să coexiste în pace și securitate”, arată MAE.

Pe durata vizitei oficiale la Ramallah a avut loc și o întrevedere a ministrului afacerilor externe român cu reprezentanți ai mediului asociativ al comunității româno-palestiniene. Cu ocazia acestei întrevederi, Teodor Meleșcanu a apreciat rolul important pe care aceștia îl au în consolidarea relațiilor bilaterale, în special în sectoarele economic, educațional și cultural, mai informează MAE.

AGERPRES/(AS-editor: Antonia Niță, editor online: Daniela Juncu)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/25/teodor-melescanu-a-avut-intrevederi-in-palestina-cu-premierul-rami-hamdallah-si-omologul-riad-al-malki-23-09-38

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *