Teodorovici: Luna aceasta facem o noua rectificare. Presedintia nu a mai cerut bani

O noua rectificare bugetara va avea loc in cel mult doua saptamani, a anuntat joi ministrul de Finante, Eugen Teodorovici. El a precizat ca Administratia Prezidentiala nu a cerut mai multi bani, ceea ce inseamna ca ce s-a facut la prima rectificare a fost corect.

“In noiembrie facem o noua rectificare, asa prevede legea. Intr-o saptamana, cel mult doua, va fi aprobata. S-au purtat discutiile luni, marti si miercuri s-au purtat discutii, vedem forma finala in urmatoarele zile. Administratia Prezidentiala nu a cerut niciun leu, ceea ce inseamna ca ce s-a facut la prima rectificare a fost corect”, a declarat Teodorovici.

Intrebat daca serviciile secrete au cerut bani in plus, ministrul de Finante a sustinut ca nu are informatii despre astfel de solicitari.

“Nici serviciile nu cred ca au cerut, nu am acum toate datele, dar nu cred ca au cerut”, a subliniat Teodorovici.

In luna august, la precedenta rectificare bugetara, presedintele Klaus Iohannis a spus ca aceasta nu are nicio legatura cu necesitatea consolidarii bugetului national, ci este un instrument de sanctionare a institutiilor nesubordonate PSD.

Guvernul face sabotaj bugetar, a sustinut, in urma cu trei luni, Madalina Dobrovolschi, purtatorul de cuvant al sefului statului, intr-o declaratie de presa de la Palatul Cotroceni.

Aceasta a vorbit despre taierea bugetului Administratiei Prezidentiale, pe care a calificat-o drept o incalcare grosolana si o incercare de a bloca activitatea unei institutii fundamentale, cu consecinte grave.

“Rectificarea bugetara nu are nicio legatura cu necesitatea consolidarii bugetului national si este un instrument de sanctionare bugetara a adversarilor politici si institutiilor nesubordonare PSD.

In privinta Administratiei Prezidentiale, presedintele Romaniei considera ca rectificarea bugetara anuntata reprezinta o incalcare grosolana si o incercare de a bloca prin constrangeri bugetare activitatea unei instituii fundamentale”, a declarat Madalina Dobrovolschi.

Ulterior, in luna septembrie, Iohannis a suspendat sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) fara sa emita avizul necesar pentru rectificarea bugetara si a cerut Guvernului sa vina cu un nou proiect.

Executivul insa a adoptat, prin ordonanta de urgenta, proiectul de rectificare bugetara fara avizul CSAT, aviz de altfel obligatoriu.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *