Noutăți

Teodorovici vrea o noua ordonanta: Firmele sa poata opta pentru impozit pe profit sau pe cifra de afaceri


Potrivit ministrului de Finante, cel mai important amendament va viza posibilitatea firmelor de a alege impozitul, in anumite conditii.

“Plafonul de un milion de euro sub care firmele sa poata opta daca doresc impozit pe profit sau pe cifra de afaceri, cu doua conditii cumulative, un capital social de 45.000 de lei si sa aiba minim doi angajati”, a declarat Teodorovici.

Patru ordonante de modificare de la inceputul anului

In cazul in care ordonanta se va concretiza, ar fi a patra ordonanta de modificare a Codului fiscal adoptata in acest an, adica in doar trei luni de la implementarea „revolutiei fiscale”.

„Ca si membru in Guvern pot sa va spun (…) ca saptamana viitoare incercam sa introducem o ordonanta de urgenta de modificare a Codului fiscal cu mai multe aspecte care sunt foarte utile pentru economie”, a declarat, joi, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, aflat intr-o vizita in judetul Dambovita alaturi de premierul Viorica Dancila.

Potrivit acestuia, in ordonanta vor fi incluse si unele amendamente pe care Guvernul le-ar fi dorit introduse in legea de aprobare a OUG nr. 79/2017, referitoare tot la Codul fiscal.

„Cel mai important este cel legat de plafonul acela de un milion de euro sub care firmele sa poata opta daca platesc impozit pe profit sau pe cifra de afaceri, desigur, cu doua conditii cumulative, si anume un capital social de 45.000 de lei si sa aiba minim doi angajati. Este cel mai important element, pentru ca pana la 31 martie trebuie sa se inregistreze intr-un fel sau altul aceste companii”, a spus Teodorovici.

Acesta a mai spus ca spera ca proiectul actului normativ sa fie pus joi sau cel mai tarziu vineri pe site-ul Ministerului Finantelor.

De la 1 ianuarie 2018, data la care a intrat in vigoare „revolutia fiscala” gandita de coalitia PSD-ALDE, au fost deja adoptate trei ordonante de modificare a Codului fiscal.

Cum a “reparat” Guvernul revolutia fiscala

Prima a prorogat termenul pana la care sa fie depusa controversata Declaratie 600, a doua ordonanta a corectat unele efecte ale „revolutiei fiscale” ( a plafonat temporar contributiile de asigurari sociale la nivelul decembrie 2017) si a treia, adoptata in sedinta de saptamana trecuta, dar care NU a fost inca publicata in Monitorul Oficial, a introdus Declaratia unica.

Asadar, ordonanta pe care o pregateste acum MFP va aduce a patra tura de modificari la Codul fiscal in doar trei luni.

Sursa foto: Agerpres Foto

continuare… .

Sursa | Wall Street

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *