Termoelectrica dezminte că tarifele la căldură vor crește

Termoelectrica dezminte că tarifele la căldură vor crește

Termoelectrica dezminte informațiile apărute în presă precum că „Tariful la căldură ar putea crește după ce ANRE a acceptat în scopuri tarifare cele 42,5 mil. USD acordate de Banca Mondială… ”.

Instituție precizează că investițiile efectuate pe parcursul a celor 5 ani în cadrul PIESACET-1 deja sînt parte componentă a tarifului la căldură și rezultatele implementării acestora nu au condus la majorarea tarifului la energia termică. Instituția mai spune că prețul la energia electrică în anul 2020 s-a diminuat cu 27 la sută, tariful la energia termică a rămas intact.

“Conform estimărilor, datorită eficienței energetice obținute, tariful la energia termică eventual poate fi diminuat, în cazul menținerii prețului la gazele naturale neschimbat. Termoelectrica accentuează că, rezultatele investițiilor efectuate pe parcursul a celor 5 ani în cadrul proiectului PIESACET-1 nu au admis majorarea tarifului la energia termică, iar beneficiile acestora sînt resimțite de către consumatori”, se arată în declarația Termoelectrica.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/termoelectrica-dezminte-ca-tarifele-la-caldura-vor-creste

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *