thegreenlabels.com, site-ul care vinde haine conform eco-fashion

Poate fi foarte dificil să găsești haine ce respectă principiile eco-fashion, adică de la branduri etice, cu respect față de mediu. Cu atât mai mult în România. Site-ul thegreenlabels.com pune la dispoziție astfel de haine și le livrează peste tot în lume.

thegreenlabels.com, site-ul care vinde haine conform eco-fashion

Claudia Angoli a avut mereu un respect față de mediu, dar după ce și-a petrecut în Shanghai, unde treceau zile întregi fără să vadă soarele sau cerul, a realizat ce impact are omul asupra planetei. Întoarsă în Amsterdam, a început să fie atât de atentă la alegerile vestimentare pe care le făcea, din punctul de vedere al sustenabilității, încât de multe ori se simțea vinovată când își cumpăra vreo haină.

Apoi a întâlnit încă două persoane care împărtășeau aceeași frustrare ca ei de a găsi foarte greu branduri etice și care respectă mediul, așa că n-a mai fost decât un pas până să înființeze thegreenlabels.com.

Site-ul pune la dispoziția utilizatorilor branduri care au la bază valori precum reducerea deșeurilor, procesare cât mai curată, materie primă vegană și locală. Pe lângă hainele pentru persoane active, site-ul pune la dispoziție informații despre eco-fashion, interviuri, sfaturi și trucuri, iar produsele sunt livrate în hârtie reciclată sau în tricouri reciclate din bumbac organic.

Cele patru valori ale thegreenlabels.com

thegreenlabels.com, site-ul care vinde haine conform eco-fashion

Site-ul se bazează pe următoarele valori:

Vegan – niciun animal nu a fost folosit sau rănit pentru fabricarea hainelor

Procesare curată – au fost utilizate materiale organice naturale, fibre sustenabile, mai puține chimicale sau deloc, consum redus de apă, energie verde.

Local – Brandurile care produc haine local sprijină comunitățile și mențin o bunăstare economică și socială locală.

Reducerea deșeurilor – Brandurile care au această valoare cred în principiile economiei circulare și folosesc resturi de materiale și țesături care nu mai sunt la modă pentru a produce hainele.

Utilizatorii pot alege una din valorile cu care rezonează cel mai puternic și vor fi direcționați către brandurile care au aceleași valori (deseori, brandurile nu au numai una din cele patru valori).

Green Report Shop Produse ECO

Informații complete

thegreenlabels.com, site-ul care vinde haine conform eco-fashion

Fiecare produs dispune de informații referitoare la procesul de producere, plecând de la proveniența fibrelor de bază și producerea țesăturilor, până la croire. În plus, sunt furnizate sfaturi despre îngrijirea corespunzătoare a produselor vestimentare.

În Olanda, thegreenlabels.com livrează coletele prin Fietskoerier, primul serviciu de curierat pe bicicletă. Firma duce pachetele cu ajutorul bicicletelor în 30 de orașe mari, iar în rest, pentru distanțe mai mari, cu autovehicule cu emisii reduse de gaz. În afara țării, produsele sunt livrate prin DPD care și-a asumat reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Hainele thegreenlabels.com pot fi comandate și din România.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii

Citeste in continuare mai multe noutati de la: Green Report

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *