Toader: Am invitat directorii de penitenciare pentru a dezbate legea referitoare la recursul compensatoriu pentru deținuți

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat marți că i-a invitat pe directorii penitenciarelor și judecătorii din comisiile speciale la discuții în legătură cu aplicarea Legii 169/2017, prin care se instituie recursul compensatoriu pentru deținuți.

a98aa202-8ed4-4722-ad94-22e5a80db4ab

“Legea 169 referitor la recursul compensatoriu intră în vigoare pe data de 19 octombrie. Va intra în vigoare, se va aplica la data prevăzută de lege. Pe data de 20, ca să evităm interpretarea, o practică neunitară, am invitat toți directorii de penitenciare și judecătorii din comisiile speciale și vom dezbate legea, vom da o interpretare, cea corectă, unitară”, a declarat Toader la CSM.

Parlamentul a aprobat, la propunerea Guvernului, Legea nr. 169/2017 privind acordarea a 6 zile câștig pentru fiecare 30 de zile de detenție pentru deținuții care stau în condiții improprii în penitenciare.

Mecanismul compensatoriu este conceput ca un instrument juridic potrivit căruia, în vederea acordării liberării condiționate, în calculul pedepsei ce poate fi considerată, potrivit legii, ca executată, se include, indiferent de regimul de executare a pedepsei, ca măsură compensatorie, și executarea pedepsei într-un spațiu mai mic sau egal de 4 mp/deținut, caz în care, pentru fiecare perioadă de 30 zile consecutive executate în astfel de condiții, se vor considera executate, suplimentar, 6 zile din pedeapsa aplicată.

AGERPRES/(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa Agerpres | Justitie
https://www.agerpres.ro/justitie/2017/10/17/toader-am-invitat-directorii-de-penitenciare-pentru-a-dezbate-legea-referitoare-la-recursul-compensatoriu-pentru-detinuti-13-25-21

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *