Toader: În 26 octombrie mă întâlnesc cu prim-vicepreședintele CE; voi discuta “pe îndelete” proiectul de modificare a Legilor Justiției

Ministrul Tudorel Toader a declarat, miercuri, că se va întâlni în 26 octombrie cu prim-vicepreședintele Comisie Europene Frans Timmermans pentru a discuta despre soluțiile cuprinse în proiectul de modificare a Legilor Justiției, adăugând că a solicitat Comisiei de la Veneția aviz cu privire la procedura de numire a procurorilor de rang înalt.

472f9b18-2f98-4a57-9db9-15b9a4bd617a

“Ministerul Justiției a redactat și a finalizat proiectul de lege pentru modificarea Legilor Justiției. Mai departe, am redactat solicitarea de aviz de la Comisia de la Veneția cu privire la procedura de numire a procurorilor de rang înalt. Ca element de noutate, pe data de 26 octombrie, am stabilit întâlnire cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Timmermans, și voi discuta pe îndelete, în amănunt, soluțiile propuse prin proiectul de lege”, a afirmat Toader, la Parlament.

Coaliția majoritară va decide modul în care va fi promovat proiectul de lege, a adăugat el.

“Între timp, coaliția majoritară va decide care este calea procedurală de urmat: fie că îl voi prezenta în Guvern, iar Guvernul să-l trimită în Parlament, fie poate fi preluat ca inițiativă de către parlamentari și să intre în dezbatere parlamentară”, a menționat Toader.

El a subliniat că nu decide calea de urmat și nu face aprecieri în această privință.

“Cea mai bună variantă este ca, în final, să avem o lege cât mai bună, pornind de la proiectul pe care l-am redactat și cu modificările care vor surveni pe parcursul dezbaterii. Nu eu decid calea de urmat, nu eu fac aprecieri. Ministerul a finalizat proiectul de lege, am redactat solicitarea de aviz către Comisia de la Veneția, am stabilit întrevederea cu Timmermans, prim-vicepreședintele, pe 26 octombrie. Cum se va decide așa vom proceda. Nu am vorbit cu premierul. (…) Nu-mi spun punctul de vedere, eu, în limita competențelor de ministru al Justiției, am finalizat proiectul, mai departe decidenții vor decide”, a spus Tudorel Toader.

AGERPRES/(A — autor: Alina Novăceanu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa Agerpres | Justitie
https://www.agerpres.ro/justitie/2017/10/18/toader-in-26-octombrie-ma-intalnesc-cu-prim-vicepresedintele-ce-voi-discuta-pe-indelete-proiectul-de-modificare-a-legilor-justitiei-12-10-22

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *