Toader: Voi trece în proiectul Legilor Justiției control de fond la Parchete la patru sau cinci ani

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat luni că va propune în proiectul de modificare a Legilor Justiției controale de fond la Parchete o dată la patru sau cinci ani.

bf97c3d7-09a7-4dc9-9d02-4622a39073f1

“Din momentul în care am solicitat acest control managerial am spus, și am raportul din 2007, că de 10 ani de zile nu s-a procedat la o astfel de evaluare, astfel de control și am primit precizări publice că în ultimii 10 ani s-au făcut 136 de controale. Eu știu lucrul ăsta, dar cele 136 de controale (…) sunt punctuale, (…) dar o evaluare de fond nu s-a făcut din 2007 și concluzia mea, și o voi trece și în proiectul de lege pentru modificarea Legilor Justiției, concluzia mea este că cel puțin la cinci ani, dacă nu o fi prea mult, un astfel de control tematic de fond ar trebui făcut la fiecare unitate de Parchet de pe lângă Judecătorie, de la Înalta Curte, adică cu toții să avem această evaluare. Poate nu e bine la cinci ani, poate e la patru ani, să coincidă cu durata mandatului celui care are funcție de conducere, dar e nefiresc 10 ani de zile alții să fie controlați de 10 ori și una sau alte entități să nu fie controlate niciodată”, a declarat Toader, în cadrul Secției pentru procurori a CSM.

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa Agerpres | Justitie
https://www.agerpres.ro/justitie/2017/10/16/toader-voi-trece-in-proiectul-legilor-justitiei-control-de-fond-la-parchete-la-patru-sau-cinci-ani-13-01-02

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *