Tomac îi cere demisia ministrului Mișa: Vreți să puneți noi biruri

Deputatul PMP Eugen Tomac i-a cerut, luni, în plenul Camerei Deputaților, demisia ministrului Finanțelor, Ionuț Mișa, susținând că acesta dorește, alături de Guvernul PSD, să pună ‘noi biruri pe spatele românilor’.

7cc9e0f7-073d-4387-a057-667094d999a8

“Din disperare cu privire la situația colectării la buget, ați inventat noi biruri, care riscă să pună România pe butuci, să alunge investitorii din țară, cea mai mare invenție a PSD în acest domeniu fiind split TVA. D-le ministru, românii vor reține de la această guvernare că și-a dorit un singur lucru — să se plimbe prin țară, să caute prin cotețele românilor ouăle și să le impoziteze. Nu aveți un program economic bine pus la punct, nu aveți o viziune pentru economia românească, ceea ce vă interesează este să puneți noi și noi biruri pe spatele românilor și să vă îmbogățiți clientela politică. Un asemenea program economic nu este de susținut, motiv pentru care vă cerem în această sală demisia din funcția de ministru”, a declarat Tomac la dezbaterea prilejuită de prezența în plenul Camerei Deputaților a ministrului Ionuț Mișa.

El a precizat că a lecturat ceea ce social-democrații au prezentat în campania electorală drept “biblia PSD”, apreciind că, prin programul de guvernare, “PSD i-a urcat de fapt pe români pe Titanic, nu pe Arca lui Noe”.

“E vorba de programul dvs. de guvernare pe care l-ați prezentat aici, în Parlament, și colegii care astăzi spun că l-au modificat între timp l-au votat și ei. Vorbiți, d-le ministru, despre simplificare, deschidere față de mediul de afaceri, transparență, stabilitate, predictibilitate, prevenție și respect. Din păcate, nimic din ceea ce v-ați propus nu se pune în aplicare. Mai mult decât atât, orice român își dă seama la ora actuală că atunci când le-ați jurat românilor că doriți să-i salvați, să-i urcați practic pe Arca lui Noe, aproape orice cetățean al acestei țări își dă seama că de fapt i-ați îmbarcat pe Titanic. Pentru că printre toate măsurile pe care vi le-ați asumat, măsuri cu care ați speriat mediul de afaceri, ați băgat în ceață populația, i-ați îngrozit pe investitori, parte din ele totuși pentru că v-ați dat seama în ceasul al 12-lea că nu sunt realiste, parte sunt astăzi ignorate chiar de dvs., și ați renunțat pentru că sunt măsuri nerealiste — impozitul pe cifra de afaceri, impozitul pe venit global, taxa suplimentară pe produsele al căror consum are un impact negativ major asupra sănătății populației, desființarea pilonului II de pensii sau suprataxarea multinaționalelor”, a afirmat Eugen Tomac.

Ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, a fost invitat în plenul Camerei Deputaților la dezbaterea “Ora Guvernului”, cu tema “Split TVA — amenințare la securitatea economică a României”, organizată la propunerea grupului parlamentar al PNL.

AGERPRES/(A — autor: Cătălina Matei, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/23/tomac-ii-cere-demisia-ministrului-misa-vreti-sa-puneti-noi-biruri-17-44-08

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *