Topul celor mai nesigure masini, vulnerabile in fata hackerilor

Nu doar computerele sunt vulnerabile in fata criminalilor cibernetici, ci si automobilele de ultima generatie, care functioneaza pe baza unor programe complexe ce controleaza aproape toate functiile unei masini.

Hackerii pot fura, spiona sau ameninta siguranta soferului, in conditiile in care, pana acum, producatorii auto nu au acordat prea multa importanta securitatii IT.

Potrivit unui raport realizat de expertii in securitate Charlie Miller si Chris Valasek, automobilele de pe piata cu cele mai nesigure aplicatii din punct de vedere al securitatii informatice apartin celor de la Chrysler, Nissan si General Motors.

Mai exact, aplicatiile care sunt cel mai usor de “spart” apartin modelelor Jeep Cherokee 2014 al celor de la Chrysler, Infiniti Q50 al celor de la Nissan si modelul 2015 Cadillac Escalade produs de General Motors, informeaza Reuters.

Afla si care sunt cele mai sigure automobile high tech, in continuarea articolului Automobilele de ultima generatie, vulnerabile in fata hackerilor. Topul celor mai nesigure masini pe Business24.ro

Sursa 
http://www.ziare.com/auto/masini/topul-celor-mai-nesigure-masini-vulnerabile-in-fata-hackerilor-1315025

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *