Transportatorii au anulat protestul de joi, dar vor sa vorbeasca urgent cu Dancila

Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) a anulat protestul programat pentru joi dimineata in toata tara si i-a solicitat o intrevedere premierului Viorica Dancila, in care sa-i prezinte situatia.

“Niciun membru COTAR nu va iesi maine la protestul anuntat, considerand ca cetatenii Romaniei care beneficiaza de transportul rutier de persoane nu trebuie sa sufere din cauza incercarilor ministrului Transporturilor de a distruge firmele din acest domeniu care au capital romanesc. Decizia referitoare la stabilirea actiunilor ulterioare va fi luata dupa raspunsul pe care-l va da premierul Viorica Dancila”, se scrie intr-un comunicat de presa transmis miercuri seara de COTAR.

De asemenea, membrii COTAR din toata tara sustin ca asteapta intalnirea cu premierul Viorica Dancila, pentru a lua o decizie in privinta viitoarelor proteste.

Am trimis astazi o adresa catre premierul Viorica Dancila, pentru detensionarea situatiei. I-am propus doamnei Prim Ministru o intalnire cu transportatorii rutieri de persoane, pentru a-i explica ce se intampla cu noi si ce nemultumiri avem in legatura cu Ministrul Transporturilor.

Trebuie sa avem respectul cuvenit fata de cetatenii care au platit abonamente si bilete, care nu pot intelege ce a facut domnul ministru, astfel incat tot pe noi ne vor blama, daca intrerupem transportul in toata tara.

In urma discutiilor cu doamna Viorica Dancila, vom anunta din timp un eventual protest, astfel incat sa nu deranjam cetatenii si pe cei care platesc abonamente si bilete. Oamenii nu vor intelege, daca noi oprim transportul maine, ca exista un ministru care vrea sa distruga transportul de persoane cu capital romanesc“, a declarat Vasile Stefanescu, presedinte COTAR.

Transportatorii sustin ca nemultumirile lor au pornit de la initiativa ministrului Transporturilor, Lucian Sova, care vrea, prin proiectul de Ordin de ministru pentru modificarea regulilor de atribuire a licentelor de transport rutier de persoane, sa schimbe regulile jocului in timpul jocului.

“Nu a facut niciun efort pentru a elimina pirateria din acest domeniu, dar face toate demersurile pentru a elimina transportatorii care functioneaza legal, in conditiile actuale ale pietei, desi toti au castigat licitatiile respectand conditiile impuse de lege. Nu inseamna decat a aduce pe altcineva in locul celor care au investit deja in parcurile auto actuale. Domnia sa este promotorul activitatii neautorizate, nelicentiate din Romania, este cel care a creat haos pe piata de transport persoane, prin introducerea sintagmelor ‘in mod repetat’ si in ‘in mod permanent’ in Legea 38/2003, in anul 2015″, se sustine in comunicatul COTAR.

De asemenea, membrii COTAR sustin ca argumentele ministrului Transporturilor apar doar ca justificari de suprafata, fara a avea profunzime. Lucian Sova argumenteaza ca ar fi presat sa adopte unele modificari legislative, pe de o parte, de Consiliul Concurentei, iar, pe de alta parte, de Consiliul Europei.

“Este, intr-adevar, in atributul Ministerului sa asigure conditiile unui mediu concurential normal in activitatea de transport rutier, iar acest lucru era necesar a se fi realizat si pana acum, potrivit dispozitiilor OG 27/2011, insa aceasta necesitate a existat si exista in legislatia care reglemeteaza activitatea de transport, iar piata de transport este asezata in prezent si apare ca stabila, tocmai tinandu-se cont de aceasta legislatie si respectand-o”, mai sustin reprezentantii COTAR.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *