Trei medici străini au devenit consilierii ministrului Sănătății. Costache: „Îmi doresc să deschidem sistemul sanitar către lume”

Trei medici străini sunt, începând de astăzi, consilieri onorifici ai ministrului Sănătății, Victor Costache. Este vorba despre Kak Khee Yeung -Amsterdam UMC, Sheriff Sultan- Galway Clinic și prof.dr. T Sloane Guy – Sidney Kimmel Medical College, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.

Am lucrat cu toți cei 3 medici care fac performanță ca specialiști, dar și ca manageri de top. Mă bucură și mă onorează că au acceptat să lucrăm împreună pe două domenii importante, programe noi de sănătate, dar și proiecte de cercetare care sunt priorități ale echipei mele. România a uitat de cercetarea medicală care aduce beneficii în dezvoltarea serviciilor medicale de calitate pentru pacienți. Îmi doresc să deschidem sistemul sanitar către lume, a spus Victor Costache, citat în comunicat.

Kak Khee Yeung conduce consorțiul format din diferite spitale din Europa care încearcă să obțină finanțare de la UE pentru tratarea bolilor aortice. Dr. KK Yeung este o cercetătoare translațională, este chirurg vascular, director de cercetare în Chirurgie Vasculară.

Sherif Sultan, medic irlandez, de origine egipteană, este unul dintre cei mai bine cotați chirurgi și cercetători în domeniul bolilor cardio-vasculare din lume. Prof. dr. T Sloane Guy este specialistul numărul 1 în chirurugie robotică în lume, potrivit comunicatului.

Citeste continuarea acestui articol… .

Sursa/Digi24/Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *