Trei persoane și-au pierdut viața în inundațiile provocate de ploile teorențiale din Bulgaria

Trei persoane și-au pierdut viața și una a fost dată dispărută miercuri ca urmare a inundațiilor din estul Bulgariei cauzate de ploile torențiale, a anunțat primul-ministru Boiko Borissov, conform AFP.

31b841d4-7ad5-4c11-b99f-e3169250ae27

Aproape 170 de litri de ploaie pe metru pătrat au căzut în 24 de ore în regiunea Burgas, unde s-au înregistrat victimele, potrivit serviciului meteorologic.

Doi bărbați în vârstă și o femeie s-au înecat și un alt bărbat este dat dispărut, potrivit autorităților locale. Opt sate din regiune au fost deosebit de afectate de inundații.

În orașul Kameno autoritățile au declarat situație de urgență, după ce zeci de case și drumuri au fost acoperite de apă. Locuitorii din satul Trastikovo, situat la aproximativ 390 km (242 km) est de Sofia, au fost evacuați după ce apa a spart un dig, transmite Reuters.

Ploile abundente care cad de trei zile în Bulgaria și vântul puternic au cauzat numeroase întreruperi de electricitate și au îngreunat traficul în orașe și pe drumurile din țară.

AGERPRES/(AS — autor: Mariana Ionescu, editor: Codruț Bălu)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/mediu/2017/10/25/trei-persoane-si-au-pierdut-viata-in-inundatiile-provocate-de-ploile-teorentiale-din-bulgaria-14-46-25

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *