Trolii rusi duc si campanii anti-vaccin: Stiati ca guvernul tine la secret evidenta copiilor distrusi de vaccinuri?

externe

Trolii si „botii” rusi de pe Twitter au incercat sa semene discordia nu numai pe esichierul politicii americane ci si pe tema sensibila a vaccinurilor, desi intr-un grad mai mic, potrivit unui studiu retrospectiv al cercetatorilor americani.

„Stiati ca exista o baza de date secreta a guvernului privind copiii distrusi de vaccinuri?”, este unul dintre aceste tweet-uri, insotite de cuvantul-cheie #VaccinateUS.

Cercetatorii, care provin de la Universitatea Washington, de la Universitatea din Maryland si de la Johns Hopkins, s-au interesat de frecventa cu care vaccinurile erau mentionate de conturile suspectate ca ar fi „boti” (conturi automatizate) sau conturi legate de instrumente ale dezinformarii ruse, in special celebra Internet Research Agency, careia i-a fost atribuita o vasta operatiune de propaganda pe internet in timpul campaniei prezidentiale americane, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Ei nu au gasit multe tweet-uri despre vaccinuri, in esantionul de 1,8 milioane de postari examinate, intr-o perioada dintre iulie 2014 si septembrie 2017. Numai 253 de mesaje contineau cuvantul-cheie #VaccinateUS, de exemplu.

Studiul arata insa ca „comunicarile din sanatate au devenit arme: subiectele de sanatate publica precum vaccinarea fac parte din tentativele de dezinformare ale puterilor straine”, avertizeaza autorii studiului, publicat joi in revista American Journal of Public Health.

Ca si in cazul altor teme controversate in politica – precum arme, imigratie, religie – mesajele se imparteau aproape egal intre cei pro si contra vaccinuri. Asta corespunde strategiei trolilor rusi de „a promova discordia” in sanul societatii americanii, noteaza expertii.

Numeroase conturi asociate Internet Research Agency au fost identificate dupa campania prezidentiala americana din 2016, fie de retelele sociale, fie de Congres. Majoritatea au fost inchise. Lista conturilor ruse examinate de aceasta echipa a fost furnizata de canalul american NBC.

Mai mult despre:

loading…

Comentarii:

continuare… .
Sursa | Aktual24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *