Trump a imitat un jihadist care trage cu arma in victimele de la Paris, ca sa isi sustina ideea inarmarii populatiei (Video)

Presedintele american, Donald Trump, a aparat, vineri, dreptul de a purta arma, afirmand ca atentatele de la 13 noiembrie 2015 de la Paris ar fi facut mai putini morti daca victimele ar fi fost inarmate.

“Nimeni nu este inarmat la Paris si ne amintim cu totii de cele 130 de persoane (ucise) si de numarul enorm de persoane ranite groaznic”, a declarat el intr-un discurs la conventia anuala a NRA (National Rifle Association), puternicul lobby pro-arme, AFP.

“Ele au fost ucise brutal de un mic grup de teroristi care aveau arme. Acestia si-au luat cat timp au vrut si le-au ucis una cate una. Boom, vino aici; boom, vino aici; boom, vino aici”, a povestit presedintele american, facand cu mana gestul unui jihadist care trage cu pistolul asupra victimelor.

“Insa daca un angajat sau doar un client ar fi avut o arma sau daca unul dintre dvs. din asistenta erati acolo cu o arma indreptata in directia opusa, teroristii ar fi fugit sau s-ar fi tras asupra lor si ar fi fost cu totul alta poveste”, a afirmat Trump.

La 13 noiembrie 2015, 130 de persoane au murit si cateva sute au fost ranite intr-o serie de atentate la Paris si Saint-Denis revendicate de gruparea Statul Islamic (SI). Unul dintre comandouri a ucis 90 de persoane in sala de concerte Bataclan. Primele forte de securitate care au intervenit au fost politisti de teren.

In discursul de vineri, Trump si-a afisat fara rezerve sprijinul pentru puternica asociatie americana de lobby pro-arme NRA, promitand sa protejeze dreptul americanilor de a detine o arma, la doar sase saptamani dupa cea mai mare manifestatie din istoria SUA la care s-a cerut inasprirea controalelor privind armele.

“Aceasta administratie se bate pentru a proteja al doilea amendament (al Constitutiei) si il vom proteja”, a spus el la conventia NRA, la Dallas.

Acest amendament, care dateaza din 1791 si le permite americanilor sa detina o arma de foc, “este asediat, dar nu va mai fi asediat atat timp cat eu voi fi presedinte”, a mai afirmat el.

Nu e prima data cand Trump promoveaza folosirea armelor. Donald Trump a propus si inarmarea profesorilor, pentru a preveni masacrele din scoli.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *