Tudorel Toader a plecat in concediu de odihna timp de doua saptamani

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, este in concediu de odihna timp de doua saptamani, in perioada 6 august 2018 – 17 august 2018, potrivit agendei postate pe site-ul Ministerului Justitiei.

Conform procedurii, atributiile ministrului au fost delegate unui secretar de stat.

Cand se intoarce din concediu, Toader are pe agenda doua probleme importante: numirea unui nou sef la DNA si promovarea unei ordonante de urgenta privind revizuirea sentintelor date pe protocoale cu SRI si interceptari ilegale.

Ce urmeaza

Ministerul Justitiei a inceput, luni, o noua selectie pentru propunerea de numire in functia vacanta de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Potrivit MJ, noua procedura se va desfasura in perioada 6 august – 6 septembrie.

In ceea ce priveste OUG, Toader a anuntat saptamana trecuta ca va face propunerea intr-un timp scurt, “dupa terminarea concediilor”.

” (Ordonanta va dispune – n.red.) posibilitatea oricarui condamnat care are sentimentul, convingerea faptului ca hotararea a fost pe protocol sau pe interceptare nelegala sa se apropie de dosar, sa ceara unui judecator sa verifice daca hotararea lui a fost pronuntata pe baza celor doua elemente, judecator care sa spuna da, ii admite si trimite cauza la rejudecare, judecator care sa spuna nu, nu e vorba de interceptari nelegale, de protocoale, se respinge.

Deciziile Curtii Constitutionale fac aceasta definitie, aceasta clasificare (a ceea ce inseamna interceptari nelegale – n.red.) . Interceptari facute de SRI si folosite de procurorul de drept comun, fapte care nu au legatura cu securitatea, siguranta nationala si folosite in fapte de drept comun”, a explicat ministrul Justitiei.

I.S.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *