Tudorel Toader anunta ca o decizie luata in Danemarca va debloca extradarile romanilor cautati peste hotare

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, anunta ca romanii aflati in detentie peste hotare vor putea fi trimisi sa-si execute pedepsele in tara, iar cei cautati vor putea fi extradati in Romania fara nicio teama privind conditiile in care vor fi inchisi aici, in urma unei decizii luate de Curtea Suprema din Danemarca.

“Curtea Suprema din Danemarca a decis ca ‘Romania poate fi inlaturata de pe lista tarilor cu probleme in domeniul drepturilor omului in legatura cu spatiile oferite detinutilor. Hotararea deblocheaza definitiv transferurile de detinuti romani si procesele de extradare a cetatenilor romani, pe numele carora exista un Mandat European de Extradare'”, anunta Tudorel Toader pe Facebook, miercuri seara.

Anuntul vinde in conditiile in care, de-a lungul vremii, mai multe instante europene au refuzat sa extradeze cetateni romani, din cauza conditiilor din peniteciarele romanesti, existand temerea ca in Romania se incalca articolul 3 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), care interzice pedepsele sau tratamentele inumane sau degradante.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *