Tudorel Toader: Este finalizat proiectul de modificare a legilor justiției; devine prioritară situația din penitenciare

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, miercuri, că proiectul de modificare a legilor justiției a fost finalizat, prioritară devenind îndeplinirea cerințelor din hotărârea pilot a Curții Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) privind condițiile din penitenciare.

4b0cf577-0cf1-4c89-ad60-50a7acabc162

“Este finalizat proiectul de lege pentru modificarea legilor justiției — vom participa la toate dezbaterile! Prioritară devine foaia de parcurs pentru îndeplinirea cerințelor Hotărârii pilot, pronunțată de CEDO, referitoare la condițiile din penitenciare. Comisiile din penitenciare sunt pregătite să pună în aplicare prevederile legii nr. 169 din 14 iulie 2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 571 din 18 iulie 2017. Prevederile art. 55^1 reglementează “Compensarea în cazul cazării în condiții necorespunzătoare”, a scris ministrul Toader pe pagina sa de Facebook.

Este finalizat proiectul de lege pentru modificarea legilor justiției — vom participa la toate dezbaterile !

Prioritară…

Posted by
Tudorel Toader on 
Tuesday, October 17, 2017

El arată că, potrivit alin. (1) “La calcularea pedepsei executate efectiv se are în vedere, indiferent de regimul de executare a pedepsei, ca măsură compensatorie, și executarea pedepsei în condiții necorespunzătoare, caz în care, pentru fiecare perioadă de 30 de zile executate în condiții necorespunzătoare, chiar dacă acestea nu sunt consecutive, se consideră executate, suplimentar, 6 zile din pedeapsa aplicată”.

AGERPRES/(AS — autor: George Onea, editor: Cristina Tatu, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa Agerpres | Justitie
https://www.agerpres.ro/justitie/2017/10/18/tudorel-toader-este-finalizat-proiectul-de-modificare-a-legilor-justitiei-devine-prioritara-situatia-din-penitenciare-09-26-11

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *