Tudose despre posibila sesizare a CCR pe tema HG: Aștept în continuare poziția oficială a ministrului Justiției

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, că așteaptă în continuare o poziție oficială a ministrului Justiției, Tudorel Toader, pe subiectul privind sesizarea CCR privind un posibil conflict dintre Executiv și Ministerul Public pe tema hotărârilor de guvern.

bae78def-48ff-4b52-910f-c1afb34c95c1

“Eu aștept în continuare, așa cum am spus, poziția oficială a domnului ministru Tudorel Toader”, a declarat Mihai Tudose, întrebat de presă la finalul CExN al PSD dacă Guvernul va sesiza CCR pe speța privind un posibil conflict de interese între Executiv și Ministerul Public privind hotărârile de guvern.

Premierul a adăugat că nu a primit nimic de la ministrul Justiției pe această temă, după ce presa i-a spus că, potrivit unei declarații a lui Tudorel Toader de acum două zile, acesta ar fi transmis la Guvern un punct de vedere pe acest subiect.

“E o surpriză, probabil, eu fiind aici, nefiind la Guvern, nu știu ce a transmis. Nu a transmis nimic”, a declarat Tudose.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat marți că nu este abilitat să sesizeze CCR în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituțională între Executiv și DNA, ci Guvernul, președintele Senatului sau cel al Camerei Deputaților, el menționând că MJ a făcut “draft-ul” referitor la această sesizare.

AGERPRES/ (A — autor: Daniel Florea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/13/tudose-despre-posibila-sesizare-a-ccr-pe-tema-hg-astept-in-continuare-pozitia-oficiala-a-ministrului-justitiei-17-07-45

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *