Tudose: Sistemul de sănătate este un pic bolnav și trebuie să-l însănătoșim

Premierul Mihai Tudose a declarat vineri, la Deva, că sistemul de sănătate este “un pic” bolnav și trebuie însănătoșit, fiind neadaptat la calitatea personalului medical care lucrează în el.

c0e52f7c-3ad6-47d4-89d7-69d01c4e4c7b

El a arătat că zilele trecute a avut discuții cu sindicatele din Federația Sanitas, apreciind că primele lucruri care ar trebuie rezolvate țin de sistemul medical.

“Sistemul este, din păcate, neadaptat la ce oameni minunați lucrează în el. Cu oamenii stăm foarte bine, personalul — de toată calitatea, dar sistemul este un pic bolnav și încercăm să-l însănătoșim și pe el. Este foarte important că atât cadrele medicale, cât și asistentele medicale, toți lucrătorii din sănătate, în discuțiile pe care le-am avut cu domniile lor, au pus pe primul loc partea tehnică, partea de dotare a spitalelor, lăsând cumva pe ultimul loc partea de salarizare, nefiind nici ea lipsită de importanță”, a spus Tudose.

Premierul a vizitat, vineri, spațiile Spitalului Județean de Urgență Deva, remarcând faptul că secția de pediatrie, care funcționează acum într-o clădire veche de patrimoniu, trebuie mutată într-un spațiu nou.

“Secția de pediatrie, cu toate eforturile făcute de Consiliul Județean, este clar că n-ai ce să-i mai faci. Este o clădire de patrimoniu și la modul la care a început Deva să se dezvolte este clar că va trebui mutată în corpul nou, cu tot ce înseamnă dotări, atât de natură hotelieră, cât și din punct de vedere al tehnicii medicale”, a apreciat șeful Guvernului

Mihai Tudose a mai spus că principalele priorități ale Guvernului sunt sănătatea, învățământul și infrastructura, în acest context el arătând că în cursul dimineții a efectuat o vizită inopinată la șantierul autostrăzii Lugoj-Deva, în zona localității Șoimuș.

“Am început ziua făcând o verificare inopinată la un șantier, la Șoimuș, la ieșirea de pe autostradă; o surpriză plăcută, erau aproximativ 600 de oameni pe șantier, se lucra. Evident, cunoașteți mai bine problemele, a fost celebra familie de lilieci. Acum se lucrează, (constructorii, n.r.) au fost repuși în termen și chiar lucrurile sunt în regulă. Tot acolo am discutat și despre pasajele și descărcarea de la autostradă spre Deva, lucruri care sunt în curs, se vor efectua”, a mai adăugat premierul.

AGERPRES / (A, AS — autor: Sorin Blada, editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/20/tudose-sistemul-de-sanatate-este-un-pic-bolnav-si-trebuie-sa-l-insanatosim-16-32-23

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *