Tulcea: Instalația de clorinare a bazinului de înot verificată, după ce două minore au ajuns la spital cu usturimi pe piele

Primăria municipiului Tulcea a decis verificarea instalațiilor automatizate de clorinare a apei din Bazinul de înot, după ce două minore au acuzat stări de greață și usturimi ale pielii în urma unei ore de natație.

1a4c4d81-7a8d-4f73-9c6f-4f310a437898

“Cele două fete s-au prezentat aseară (miercuri n.red.) la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență și au acuzat stări de greață și usturimi ale pielii, cel mai probabil din cauza clorului din apă și a temperaturii destul de ridicate a apei, solicitată în mod expres de unii părinți ai copiilor care frecventează bazinul”, a declarat joi, pentru AGERPRES, primarul Constantin Hogea.

El și-a exprimat regretul pentru incident și a mai spus că părinții uneia dintre minore i-au adus la cunoștință situația, însă nu au depus vreo sesizare la Primărie.

“Astăzi (joi n.red.) s-a verificat instalație de clorinare a apei, iar analizele au arătat că toți indicatorii de calitate a apei sunt în parametrii de siguranță. I-am rugat pe cei care au grijă de instalații să nu mai exagereze cu temperatura apei din bazin”, a precizat primarul Hogea.

Potrivit sursei, nu ar fi pentru prima dată când se înregistrează asemenea incidente, acestea fiind explicate de părinți prin sensibilitatea copiilor care vin pentru prima dată la bazin.

Bazinul de înot din Tulcea a fost dat în folosință în urmă cu aproape cinci ani, săptămânal câteva sute de copii beneficiind de cursuri de inițiere.

AGERPRES / (AS — autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/19/tulcea-instalatia-de-clorinare-a-bazinului-de-inot-verificata-dupa-ce-doua-minore-au-ajuns-la-spital-cu-usturimi-pe-piele-16-48-44

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *