Tulcea: Oferta locurilor de muncă, de trei ori mai mare decât cea de anul trecut

Numărul posturilor oferite de agenții economici tulceni, vineri, la Bursa locurilor de muncă pentru tinerii absolvenți a fost de trei ori mai mare decât cel oferit anul trecut la un eveniment similar organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).

ff244301-af53-49da-bb93-7e21423a1e9b

Potrivit unui comunicat de presă remis vineri de AJOFM, la Bursa locurilor de muncă dedicată tinerilor absolvenți au participat 38 de angajatori care au oferit 1.047 de locuri de muncă vacante.

“Numărul locurilor de muncă oferite de agenții economici este de aproape trei ori mai mare decât cel oferit anul trecut la un eveniment similar și reflectă deficitul de forță de muncă din județ la momentul de față”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul AJOFM, Cristian Denuși.

Cele mai multe locuri de muncă, circa 500, potrivit sursei, au fost oferite în domeniul naval.

La evenimentul AJOFM au fost selectați în vederea încadrării 62 de absolvenți, numărul tulcenilor care au încercat să-și găsească vineri un loc de muncă fiind de 321. Dintre aceștia, 105 au fost absolvenți de învățământ.

În urmă cu un an, AJOFM Tulcea a organizat un eveniment similar, iar agenții economici participanți au oferit 386 de locuri de muncă.

Lipsa forței de muncă specializată a fost reclamată în repetate rânduri în ultimii ani atât de instituțiile statului, cât și de societățile comerciale din județ. Soluția găsită în acest context de managementul unei unități private din județ a fost angajarea de personal dintr-un stat din afara Uniunii Europene, astfel că în ultimele trei luni Serviciul pentru Imigrări al Județului a emis cel mai mare număr de avize de angajare pentru lucrători permanenți înregistrat în ultimii 10 ani, peste 290 de avize.

AGERPRES / (AS — autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frățilă)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/20/tulcea-oferta-locurilor-de-munca-de-trei-ori-mai-mare-decat-cea-de-anul-trecut-17-02-31

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *