UDMR a reusit sa treaca pragul la europarlamentare cu ajutorul judetelor cu putini maghiari spre deloc

UDMR a reusit sa treaca la limita pragul la europarlamentare, cu un rezultat de 5,26%. Maghiarii au fost ajutati de judete in care la alegerile parlamentare din 2016 au obtinut scoruri mult mai mici.

Mai mult, de precizat este ca in aceste judete numarul maghiarilor inregistrati oficial este de cateva ori mai mic decat numarul de voturi primite duminica de UDMR.

“UDMR a primit 20.728 de voturi in plus din judetele extracarpatice fata de alegerile de acum 5 ani! O crestere de patru ori, de la 7.000, la aproape 28.000. Acum Teleorman, Giurgiu, Blaila, Olt, Iasi, au votat UDMR cu peste 1.000% mai mult decat maghiarii declarati la recensamant”, informeaza Partidul Oamenilor Liberi pe Facebook.

In Vaslui, de exemplu, numarul maghiarilor inregistrati oficial este de 52, dar UDMR a primit 1.301 voturi. La alegerile din 2016 au fost doar 380 de voturi.

Totodata, in Iasi sunt inregistrati 146 de maghiari, dar UDMR a fost votat de 2.025 de persoane, in comparatie cu 334 voturi primite in 2016.

In Buzau sunt inregistrati 81 de maghiari, iar UDMR a primit 1.155 voturi duminica, fata de 279 la alegerile din 2016.

In urma rezultatelor votului de duminica, UDMR va avea 2 mandate de europarlamentar, acestea fiind ocupate de Iuliu Wikler si Lorant-Gyorgy Vincze.

Iata cine sunt europarlamentarii pe care Romania ii trimite la Bruxelles, ca urmare a votului de duminica

Citeste si: UDMR a inceput sa negocieze cu Opozitia. Ce vrea la schimb ca sa dea jos Guvernul Dancila la motiune

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *