Udrea scapă şi ea graţie deciziei CCR pronunţate în favoarea lui Dragnea

Înalta Curte a decis, joi, suspendarea executării pedepsei în cazul fostului ministru Elena Udrea în dosarul “Gala Bute” şi eliberarea acesteia până la soluţionarea efectivă a contestaţiei, a anunţat avocatul fostului ministru. Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul lui Tudor Breazu.

Anterior, procurorul DNA a anunţat că este de acord cu solicitările, relatează Mediafax.

La fel ca foştii miniştri Dan Şova şi Constantin Niţă, şi Rudel Obreja – eliberaţi şi ei din închisoare -, apărătorii Elenei Udrea şi ai lui Tudor Breazu, condamnaţi în dosarul “Gala Bute”, au formulat contestaţii faţă de formarea completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

“Elena Udrea se află în Costa Rica în vederea extrădării. Domnia sa se află într-o situaţie absolut deosebită. De mai bine de două luni este departe de copil, îşi hrăneşte fetiţa prin interpuşi, vin persoane să îi recolteze hrana pentru copil. Până când o instanţă compusă în mod legal nu se va pronunţa asupra situaţiei sale juridice, e ilegal şi inuman să execute o pedeapsă pronunţată de o instanţă necompusă potrivit legii. Vă rog să aveţi în vedere că ne apropiem de Sfintele Sărbători. Suntem obosiţi după un an de muncă, ne dorim să petrecem în apropierea familei. Gândiţi-vă că dacă nu pronunţaţi o hotărâre dreaptă, va rămâne încarcerată departe de fiica ei. Vă rog să dispuneţi deliberarea cât mai rapidă, vă rog pentru că aceste sărbători ne pun în imposibilitatea de a pune în practică suspendarea executării”, a declarat Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, în faţa instanţei.

Reamintim că Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în timp ce Tudor Breazu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită, ambii în dosarul “Gala Bute”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

continuare… .

Sursa | Epoch Times Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *