Udrea şi Bica, arestate preventiv. În Costa Rica. Cât timp are Guvernul Român pentru a le extrăda?

Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate preventiv în Costa Rica, pentru două luni. Cele două sunt deţinute în centrul penal Vilma Curling în aşteptarea procesului de extrădare.

Potrivit Realitatea.net, decizia a fost luată de instanţa din San José, după ce acestea au ajuns în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. În cele două luni, magistraţii costaricani vor analiza documentaţia privind cererile de extrădare depuse de autorităţile române. Extrădarea nu e împiedicată de faptul că Elena Udrea are un copil născut în Costa Rica, a declarat şeful Interpol Costa Rica, contrazicând astfel declaraţiile făcute presei române de avocatul fostului ministru.

Potrivit şefului Interpol Costa Rica, odată ce au fost reţinute, Guvernul român are două luni să facă tot procesul.

Potrivit acestuia, “dacă o persoană are şi un copil în această ţară nu este un impediment pentru a duce până la capăt procesul de extrădare”.

Reamintim în context că Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declara joi că procedura în cazul Elenei Udrea şi al Alinei Bica va parcurge etapele legale şi preciza că pentru el Udrea nu reprezintă un subiect, fiind “un cetăţean care a comis infracţiuni, care a fost condamnat definitiv”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

continuare… .

Sursa | Epoch Times Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *