UE a recunoscut dificultățile legate de introducerea unui embargo asupra petrolului rusesc

UE a recunoscut dificultățile legate de introducerea unui embargo asupra petrolului rusesc

Uniunea Europeană recunoaște dificultățile asociate impunerii unui embargo asupra livrărilor de petrol rusesc. Despre aceasta a declarat președintele Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, la un eveniment al Frankfurter Allgemeine Zeitung, transmite RIA Novosti.

Potrivit acesteia, statele membre UE nu pot ajunge la unitate în problema sancțiunilor împotriva livrărilor de petrol din Rusia. Von der Leyen a remarcat că statele Uniunii Europene s-au dovedit a fi „pregătite pentru un astfel de pas în moduri diferite”. În același timp, Bruxelles abordează în prezent cu reprezentanții țărilor membre ale Uniunii problema privind căile alternative de aprovizionare cu petrol.

„Este greu, dar se poate face, muncind. sînt sigură că vom accepta acest pachet [de sancțiuni anti-ruse]. Dacă durează cîteva zile în plus, atunci va dura aceste două zile, dar pînă la urmă îl vom accepta. Ne îndreptăm în direcția bună”, a spus președintele Comisiei Europene.

Mai devreme a devenit cunoscut faptul că CE a propus să modifice planul blocului pentru un embargo asupra petrolului rusesc și să amîne interzicerea transportului acestuia pe mare. Țările ar putea beneficia de trei luni pentru adaptare la noua măsură, în loc de doar o lună. CE a decis ameliorarea poziției față de combustibilul din Rusia din cauza conflictului din interiorul blocului.

La 6 mai, premierul ungar Viktor Orban a comparat embargoul asupra resurselor energetice din Rusia cu o bombă atomică. El a precizat că restricțiile împotriva sectorului energetic al Rusiei sînt o linie roșie pentru Budapesta. Orban a adăugat că partea maghiară este pregătită să discute noi propuneri pe această temă, dacă acestea corespund intereselor Budapestei.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/in-lume/ue-a-recunoscut-dificultatile-legate-de-introducerea-unui-embargo-asupra-petrolului-rusesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *