UE: Miniștrii muncii dau undă verde semnării declarației drepturilor sociale

Miniștrii muncii și ai afacerilor sociale din statele membre ale Uniunii Europene au dat undă verde luni, în cadrul reuniunii desfășurate la Luxemburg, pentru semnarea unei declarații a drepturilor sociale care vor trebui respectate în întreg blocul comunitar, informează agenția Belga.

f1114639-9e78-4655-9cb4-57f4da43f43a

Acest ‘Soclu european al drepturilor sociale’ cuprinde 20 de principii și drepturi privind piața muncii și protecția socială.

Majoritatea dintre ele, cum sunt dreptul la educație și la orientare profesională, la egalitate de șanse, salarii echitabile, dialog social și pensii, sunt respectate deja în numeroase state europene.

Însă responsabilii politici vor să le întărească în contextul globalizării, digitalizării și al flexibilizării pieței muncii.

“Semnalul politic puternic este acela că așezăm cetățenii pe primul loc”, a reacționat pe Twitter comisarul european pentru muncă și afaceri sociale, Marianne Thyssen.

Prin acest acord, statele membre l-au mandatat pe președintele Consiliului European, Donald Tusk, să semneze declarația privind drepturile sociale împreună cu șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu președintele Parlamentul European, Antonio Tajani, cu ocazia summitului social care va avea loc pe 17 noiembrie la Göteborg, în Suedia.

AGERPRES/(AS — autor: Irina Cristea, editor: Sorin Popescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/23/ue-ministrii-muncii-dau-unda-verde-semnarii-declaratiei-drepturilor-sociale-19-24-55

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *