Un avion cu solicitanți de azil afgani respinși de Germania a aterizat la Kabul

Un avion ce a transportat un număr neprecizat de solicitanți de azil afgani respinși și deportați din Germania a sosit miercuri dimineața la Kabul, transmite agenția dpa.

bf63ca1f-2a6c-4fcb-9936-45d3bcfd968c

Avionul, care a decolat din Leipzig-Halle, a aterizat în capitala afgană la ora locală 6,45, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției de frontieră, Ajmal Faisi.

Aceasta a fost cea de-a șaptea deportare din ultimele zece luni. În total, 114 oameni, majoritatea tineri, au fost deportați în precedentele șase zboruri.

Manifestanți din Germania și refugiați din Afganistan au protestat la aeroportul Leipzig-Halle înainte de plecarea avionului, unii dintre ei purtând pancarte cu inscripția “Antideportare”.

Criticii afirmă că Germania nu ar trebui să trimită înapoi acasă solicitanții de azil afgani respinși în timp ce situația securității rămâne dificilă, cu talibanii lansând încă atacuri regulate împotriva civililor.

Doar în ultima săptămână, 74 de oameni au fost uciși în atacuri la Kabul.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/25/un-avion-cu-solicitanti-de-azil-afgani-respinsi-de-germania-a-aterizat-la-kabul-07-20-47

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *