Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri de gradul II, după ce a testat butelia de gaz

Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri de gradul II, după ce a testat butelia de gaz

Un bărbat în vîrstă de 54 de ani a suportat arsuri gradul II, după ce a încercat să testeze cu un chibrit aprins butelia de gaz de tip propan butan.

Cazul a fost înregistrat pe 4 septembrie într-o casă de locuit din localitatea Ursoaia, raionul Căușeni.

Potrivit primelor informații, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 10:21. Incidentul s-a produs la bucătărie, în timp ce bărbatul a aprins un chibrit pentru a verifica dacă butelia este funcțională.

Flacăra emanată i-a provocat arsuri, însă victima nu s-a adresat imediat la medic, ci abia după două zile. Acesta a fost internat la spitalul raional pentru ulterioare îngrijiri.

La fața locului pentru investigații au intervenit angajații IGSU și ai Inspectoratului teritorial de poliție. Cazul este cercetat.

În acest context, pompierii îndemnă oamenii să nu utilizeze butelii de gaz în încăperi, dar să le amplaseze în exterior în dulapuri metalice la distanțe sigure de locuință. Mai mult, pentru a evita producerea deflagrațiilor și a incendiilor, persoanele trebuie să se asigure că instalațiile nu sînt defecte și nu sînt conectate improvizat, iar verificarea acestora să nu fie efectuată prin intermediul flacărei deschise.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/un-barbat-a-ajuns-la-spital-cu-arsuri-de-gradul-ii-dupa-ce-a-testat-butelia-de-gaz

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *