Un bebeluș a murit la 10 ore de la naștere. Medicii se plâng că li s-a refuzat cererea de transfer la alt spital

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a început o anchetă internă, după ce un bebeluș a murit la câteva ore după ce a fost născut prin cezariană. Polițiștii au întocmit, în acest caz, un dosar penal pentru ucidere din culpă, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu, bebeluşul s-a născut prin cezariană, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu probleme respiratorii, iar după aproximativ zece ore starea lui s-a agravat şi a decedat.

„Din câte știu au fost niște probleme de respirație, copilul avea 4,1 kilograme. Luni o să facem o anchetă sa vedem ce s-a întâmplat acolo. Obligatoriu, luni vom face o anchetă internă. Vom analiza documentele medicale existente, cât și dacă au fost respectate procedurile și protocoalele medicale. Am înțeles că astăzi s-a făcut și necropsia”, a declarat Dumitru Vienescu, managerul interimar al SJU Târgu-Jiu.

Surse din cadrul spitalului au precizat, că medicii ar fi cerut transferul băiatului la o altă unitate din țară, însă mai multe spitale, între care și cel din Craiova, i-ar fi refuzat. În cele din urmă, bebelușul ar fi fost acceptat la o clinică din Timișoara, însă a murit înainte să ajungă ambulanța la el.

Și Poliția a deschis o anchetă în acest caz.

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale s-au deplasat la maternitatea Spitalului din Târgu-Jiu pentru a efectua cercetări cu privire la decesul unui nou-născut, în cadrul acestei unități spitalicești. În cauză s-a întocmit dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a declarat, corespondentului Mediafax, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Același surse din cadrul spitalului au precizat că mama bebelușului este în afara oricărui pericol.

Editor web: Liviu Cojan

Citeste continuarea acestui articol… .

Sursa/Digi24/Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *