Un documentar la care a lucrat și doi moldoveni a fost premiat cu Primetime Emmy

Un documentar la care a lucrat și doi moldoveni a fost premiat cu Primetime Emmy

The Social Dilemma, documentarul difuzat pe Netflix, la care, alături de o mare echipă cinematografică, au lucrat și doi moldoveni – Lidia Scarlat (producătoare) și Maxim Maevschi (ilustrator) –, a cîștigat pe 13 septembrie 2021, două trofee Primetime Emmy, transmite Noi.md cu referire la diez.md.

Așadar, cele două Primetime Emmy au fost oferite lui Jeff Orlowski, Vickie Curtis și Davis Coombe pentru capacitate remarcabilă în scrierea scenariilor de nonficțiune (nr. Outstanding Writing) și lui Davis Coombe pentru editare de imagine a unui program de nonficțiune (nr. Nonfiction Program).

The Social Dilemma are ca subiect controverse legate de noile tehnologii de care se folosește fiecare dintre noi ca utilizator al internetului și al rețelelor de socializare.

Pe măsură ce mulți dintre noi privim anumite tehnologii ca pe o conexiune atît de necesară, acest „avantaj” ușor se poate transforma într-o putere care ne poate submina democrația, sănătatea mintală, drepturile și poate pune mari semne de întrebare asupra libertății deciziilor pe care le facem în fiecare zi.

Mesajul filmului transmite că acum este momentul cînd trebuie să ne reunim și să aprindem o conversație globală despre dilema noastră socială comună și despre modul în care putem realinia tehnologia cu interesul oamenilor, nu cu profiturile marilor companii.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/un-documentar-la-care-a-lucrat-si-doi-moldoveni-a-fost-premiat-cu-primetime-emmy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *