Un fost sef de CJ prins in flagrant cu spaga a cerut reducerea pedepsei, dar a mai primit inca 8 luni de inchisoare

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Buzau Cristi Bigiu, aflat in Penitenciarul Focsani, a primit un plus de 8 luni de detentie, dupa ce procurorii DNA au facut contestatie la decizia magistratilor de la Tribunalul Vrancea care au admis cererea lui Bigiu de contopire a doua pedepse. Curtea de Apel Galati a decis ca Bigiu sa primeasca un plus de 8 luni la perioada initiala.

In urma cu cateva luni, Cristi Bagiu a cerut magistratilor de la Tribunalul Vrancea contopirea a doua pedepse primite in doua dosare in care a fost judecat pentru fapte de coruptie.

Una dintre pedepse este de cinci ani si doua luni de detentie, iar cea de-a doua de 2 ani, la finalul procesului magistratii de la Tribunalul Vrancea luand decizia ca fostul presedinte al CJ Buzau sa aiba de executat 5 ani si 2 luni de inchisoare, din care sa fie scazuta perioada in care a fost in arest preventiv.

DNA a depus contestatie, iar dosarul a ajuns, astfel, la Curtea de Apel Galati.

Magistratii au admis contestatia procurorilor DNA si au decis ca Bagiu sa primeasca un plus de 8 luni de detentie la sentinta initiala de 5 ani si doua luni de inchisore. Astfel, Bigiu, aflat in Penitenciarul Focsani, va face inca 8 luni de inchisoare.

Decizia magistratilor de la Curtea de Apel Galati este definitiva.

Cristi Bigiu, fost presedinte al CJ Buzau, a fost condamnat in doua dosare, iar intr-un al treilea a fost achitat.

Cristinel Bigiu a fost judecat si condamnat la 5 ani si 2 luni de detentie in dosarul in care a fost prins in flagrant, in decembrie 2014, de catre DNA luand mita pe vremea cand era presedinte al CJ Buzau.

In mai 2017, el a fost condamnat la doi ani de inchiusoare intr-un al doilea dosar de catre magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti in dosarul in care a recunoscut ca a primit 75.000 de euro mita de la fostul director al RA-APPS Georgian Surdu, care, la randul sau, a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu executare.

Intr-un al treilea dosar in care a fost judecat alaturi de fostul ministru de Interne, Cristian David, Cristi Bigiu a fost achitat.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *