Un seism cu magnitudinea 6,6 s-a produs în Indonezia; Nu a fost emisă o alertă de tsunami

Un seism cu magnitudinea de 6,6 s-a produs marți în largul coastelor Indoneziei, însă autoritățile locale nu au emis o alertă de tsunami, a anunțat Agenția de meteorologie și geofizică din această țară, citată de Xinhua.

386929b8-ae62-424d-bd5e-7a3522a5d09f

Cutremurul s-a produs la ora locală 17:47 (10:47 GMT) la o adâncime de 569 de kilometri sub fundul mării. Epicentrul seismului a fost localizat la o distanță de 106 kilometri de Flores Timur, o localitate din provincia East Nusa Tenggara, a precizat Kian Purmasinki, un reprezentant al Agenției de meteorologie și geofizică din Indonezia.

“Centrul seismului s-a aflat la o adâncime foarte mare sub fundul mării, așadar nu vom emite o alertă de tsunami”, a precizat același oficial indonezian într-o conversație prin telefon cu un jurnalist al agenției de presă Xinhua.

Indonezia este adeseori afectată de cutremure de pământ, deoarece este situată într-o zonă seismică vulnerabilă, denumită Cercul de Foc al Pacificului, în care se află 62% din totalul vulcanilor activi de pe Terra.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Bădescu, editor: Codruț Bălu, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/mediu/2017/10/24/un-seism-cu-magnitudinea-6-6-s-a-produs-in-indonezia-nu-a-fost-emisa-o-alerta-de-tsunami-15-27-20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *