Un senator o va interpela pe Carmen Dan in cazul interventiei brutale asupra protestatarului care a proiectat mesajul #Rezist

Senatorul USR Nicu Falcoi a anuntat ca va cere ministrului de Interne, Carmen Dan, o evaluare a modului in care s-a actionat in timpul retinerii protestatarului Cristian Mihai Dide, care a proiectat mesajul #rezist pe cladirea Muzeului de Arta din Bucuresti.

“Cazul Dide – Cenzura sau primitivism din partea fortelor de ordine? Dreptul la libera exprimare al unui cetatean roman, cenzurat de comportamentul abuziv al fortelor de ordine in timpul festivalului Spotlight”, a scris Nicu Falcoi pe Facebook.

Acesta a adaugat ca, luni seara, in cadrul sesiunii saptamanale de “Intrebari si interpelari”, va adresa o interpelare ministrului Afacerilor Interne, in care ii va solicita o evaluare cu privire la modul in care au actionat reprezentantii fortelor de ordine in vederea retinerii si conducerii la sectie a lui Cristian Mihai Dide, “care-a fost incatusat, dus la politie si amendat pentru ca a proiectat pe fatada Muzeului de Arta mesajul #Rezist”.

“Ii voi cere ministrului de Interne sa precizeze si care sunt masurile pe care le-a dispus pentru a limita comportamentul abuziv al fortelor de ordine fata de cetatenii care isi exercita pasnic drepturile si libertatile fundamentale”, a adaugat senatorul.

Amintim ca mesajul #Rezist a aparut pe cladirea Muzeului de Arta vineri seara in timpul Festivalului de Lumini Spotlight, iar chestiunea a fost sesizata prin apel la 112.

Politia a anuntat ca protestatarul care proiectase mesajul, Cristian Mihai Dide, a refuzat sa se legitimeze si a folosit un limbaj injurios, fiind dus la sectia de politie si sanctionat contraventional.

Vezi cum justifica Politia Capitalei interventia brutala impotriva protestatarului care a proiectat mesajul #Rezist

Citeste si:

A.G.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *