UPDATE Brazilia: Președintele Temer, internat pentru scurt timp într-un spital militar, scapă de un proces de corupție

Președintele Braziliei, Michel Temer, a fost spitalizat miercuri după ce a acuzat dureri ale tractului urinar, a anunțat purtătorul de cuvânt al președinției, Marcio de Freitas, citat de Reuters. Șeful statului a fost supus unor investigații pentru stabilirea unui diagnostic și externat după câteva ore.

1a49e89d-1f5a-4a75-9c8d-2e2907dad081

Surse oficiale afirmaseră în urmă cu două săptămâni că Temer, în vârstă de 77 de ani, suferă și de o obstrucție parțială a arterei coronare.

Tot miercuri, camera inferioară a Congresului brazilian s-a întrunit pentru a decide prin vot dacă Temer trebuie judecat pentru corupție de Curtea Supremă. Așa cum se anticipa, votul i-a fost favorabil președintelui, care nu mai poate fi pus sub acuzare pe durata mandatului. Au votat pentru inculpare doar 233 de deputați, iar pentru începerea procesului ar fi fost necesare 342 de voturi (o majoritate de două treimi); 251 de parlamentari s-au pronunțat împotriva cererii procuraturii.

Reuters remarcă, totuși, că la prima votare privind acuzațiile de corupție, în august, președintele a fost susținut de 263 de membri ai legislativului și doar 227 au fost de acord cu începerea procedurii judiciare. Potrivit agenției, sprijinul redus indică posibile dificultăți pentru Temer la adoptarea unei reforme a pensiilor, vitală pentru limitarea deficitului bugetar al Braziliei.

Michel Temer nu va fi, așadar, al doilea președinte brazilian destituit în mai puțin de un an. El a înlocuit-o ca șef al statului pe Dilma Rousseff, care a fost suspendată, apoi debarcată din funcție în 2016, pentru nereguli bugetare.

AGERPRES/(AS — editor: Marius Hosu, editor online: Daniela Juncu)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/26/update-brazilia-presedintele-temer-internat-pentru-scurt-timp-intr-un-spital-militar-scapa-de-un-proces-de-coruptie-03-35-30

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *